kristina40

Journal

Generella tips

Jag vet att väldigt många har acne problem osv så att då tänkte jag att varför inte göra ett inlägg med lite tips mot acne!

1. Tvätta ansiktet varje morgon och även kväll med ljummet vatten, försök att också använda hudvårdskrämer som du tar när du tvättar ansiktet. http://www.behandlingavacne.se/tetracyklin/

2. Peta inte på dina finnar då det sprider smuts och bakterier.

Använd även en speciell handduk där du torkar av dig din ansiktstvätt efter men även innan så att du inte bara tar någon annans handduk för att då får du bara mera bakterier på händerna när du sedan ska upp med dom i ansiktet, så att var väldigt noga med vilken handduk du använder till ditt ansikte.

3. Gör ett försök att inte äta mycket feta saker, som hamburgare, chips, choklad osv för att det påverkar ansiktet för att då kan du också få flera finnar.

Ät mer grönsaker om du kan.

4. Ät nyttigt, håll en god hygien och rör på dig ofta.

Även ansiktet mår bra av att få ta del av frisk luft.

5. Sminsk kan förvärra akne en hel del om du inte är aktsam.

Låna inte för mycket smink av dina kompisar då det är ett tillfälle då baktier sprids. Så att låna helst inte ut ditt smink till någon annan, det påverkar bara din hygien.

6. Vissa produkter är avsedda för att vara bra för din hy, men vid ett test är de precis tvärtom, lite inte för mycket på annonser och liknande.

7. Var noga med att tvätta dina händer innan du äter mat och även efter för att man vet egentligen inte hur mycket bakterier man bär på händerna.

8. Tänk även på att det kan komma massor av bakterier i din säng, speciellt på kudden så att var väldigt noga med att byta lakan och allt sånt som man behöver tänka på som också kan påverka finnar.